Tjena igen..

Första inlägget 2013 och det känns bra att kunna berätta att Liverpool har två raka 3-0 segrar i bagaget.
Vi i IFK Göteborg har kört igång försäsongsträningen igen, vilket känns i hela kroppen. Jag märker för varje år som går, att jag tyvärr inte är någon talang längre.
Idag var jag på träningen tidigt för att ta en promenad på löpbandet innan frukost. Dels för att få igång kroppen, men även för att bränna bort lite julskinka och julöl.
Det blev 3 km som tog ungefär en halvtimme, jag glömde mobilen i omklädningsrummet, så det var inte jättekul att gå där utan musik och utan sällskap. Imorgon glömmer jag inte den, det kan jag lova.


Träningen bestod av uppvärmning och spel, mycket spel, vilket jag gillar skarpt. Man kan visserligen få ut mycket ur olika övningar också, men det är på spelet, som både hjärnan, hjärtat och kroppen får träna bäst enligt mig.
Du kan stå och skjuta efter träningarna för att öva upp tillslaget och pricksäkerheten, men det går inte att jämföra med ett spelmoment, där du snabbt måste ha en bra förstatouch och sen måste få till ett bra avslut med en försvarare nära dig.
Idag vann vårt lag speldelen efter straffläggning, det behövde jag. Det var längesen jag vann ett spel på träning, hahaha. Jag satte självklart min straff..

Efter fotbollsdelen gick vi upp i gymmet och körde ett styrketräningspass. Det var olika övningar och det var extra jobbigt idag, med tanke på att vi tränat fotboll innan. Jag brukar gilla "styrkan", men idag var det tufft.

Efter en snabb dusch, bar det av in i matsalen för hämta mat. Maten fick jag ta med mig för jag var lite sen till en intervju som var inbokad med Daniel Natanaelsson från FC Fiskebäck.
Han har en blogg som täcker upp det mesta av Göteborgsfotbollen i divisionerna 4-6. En väldigt bra blogg för er som är intresserade av hur det går för era lokala föreningar. Jag kommer i fortsättningen att länka till den på min sida. Ni hittar den under "Läsbart" bredvid "031-bloggen" från Fotbollskanalen.se och min syster Charlottes blogg om hennes liv.

Intervjun med Daniel var väldigt trevlig, som sig bör när Liverpool-fans tjötar lite.
Den handlade om Blåvitt, landslag och även en del om den lokala fotbollen här i Göteborg, som jag har både bra och dålig koll på, visade det sig.
Under tiden vi pratade kom det fram att vi hade stött på varandra på fotbollsplanen under pojklagstiden.
Vi i Lundby IF, hade tydligen slagit Daniels Azalea med 8-0, han hade varit högerback och jag vänsterytter. Det var han som tog upp det, I´m just saying!
Men nu lirar han defensiv speluppläggare i FC Fiskebäck och han försökte värva över mig som Bosman, när mitt kontrakt med IFK Göteborg går ut. Vi får väl se hur det blir med det.

Vi hade även en lite smårolig diskussion om hur många mål jag själv trodde jag skulle göra i division 5.
Det var skitsvårt att uppskatta tycker jag, ett bra år kanske närmare 40 trodde jag, ett dålig år kanske 6, eller nåt!!
Men skämt åsido, jag har jättesvårt att svara på sådana frågor, för jag har väldigt dålig koll på hur många mål en skytteligavinnare gör i division 5. Vad tror ni som spelar själva, hur många mål hade jag gjort ett bra år??

Det blev till slut en väldigt givande intervju, med mycket snack och han lovade sen att länka till min blogg i intervjun. Det kanske kan locka några fler läsare. Samtidigt kanske jag kan skicka över några till honom, för hans blogg är väldigt bra.


Senare på dagen åkte jag och familjen och hälsade på min farmor och farfar. Det blir som alltid fullt kaos när man hamnar i en lägenhet som inte är barnanpassad. Alla prydnadssaker står i 2-årshöjd och det mesta är dessutom väldigt fint och ömtåligt.
Farfar försöker få till lite fotbollssnack, men det är nästan lönlöst när man har barnen med sig. Även om Maria är den som får springa mest.
Kusin Martin och hans flickvän Frida var på besök samtidigt. Vi träffas typ en gång vartannat år och nu helt plötsligt två gånger på en vecka. Men det är alltid lika kul, vi borde träffas oftare. Det gäller många av mina släktingar visserligen.

Väl hemma igen var det kvällsmat och läggning som gällde
Eftersom vi har renoverat en del under hösten, så har vi tre nya sovrum. Så nu sover grabbarna i egna rum. Lion tycker om det, han har aldrig sovit såhär bra.
Lucas är lite mer skeptisk, men han löser det bra. Han är lika stolt varje morgon att han minsann sov i sin egen säng. Vi kan bortse från att han kommer in till oss på natten.

Efter barnen hade lagt sig, skulle jag koppla in nya digitalboxen som vi köpt. OH MY GOD!!
Varför funkar aldrig teknikprylar direkt?
Jo, för att jag aldrig läser instruktionerna riktigt från början..
Jag tror att jag kan själv, men efter en timmes velande fram och tillbaka, började jag om från början.
Telia.se och sen steg för steg, sladd för sladd.
Och se på fan, det funkade direkt. Jag blir så trött på mig själv.

Nu ska jag lägga mig och läsa min nya bok som jag fick i julklapp, nånting med Keppler, kommer inte ihåg nu, den ligger i sovrummet och jag orkar inte hämta den. Jag läser färdigt och ger er en recension om den är värd att läsa, men den har börjat bra.

Ha nu en kanonhelg mina vänner..


2 kommentarer:

  1. Otroligt roligt att kunna följa dig på det här sättet. Inlbickar i det privata och vad som sker uppe på kamratgården under träningar och övrigt. Har full förståelse för at du inte kan ta upp allt, men det du tar upp är mer än nog.
    Du är en otroligt grym representant för IFK Göteborg som är guld värd när det kommer till ditt förhållande till fans och media. Vi-känslan upplever jag blir större och starkare. Hoppas och tror att Tobbe blir en ikon lång tid framöver i det blåvita eposet.

    Egentligen ville jag bara säga att jag inte är en frekvent kommentarsskrivare, men givetvis kommer jag att slaviskt följa din blogg. Den sitter redan som bokmärke i min webbläsare!

    SvaraRadera