Lion nyfödd

Den 4 juli 2011 föddes Lion Kasper Hysén. Lillkillen var efterlängtad och storebror Lucas var ivrig att få träffa vår nye guldklimp. Idag är Lion snart 19 månader och han ger hela familjen så mycket kärlek och glädje. 

Min blogg har varit igång i ungefär två månader nu, det känns som om jag börjar förstå lite hur jag ska lägga upp saker och ting. Inläggen har handlat om allt från familjen till handbollsresor. Jag har berättat för er om Lucas olycka och det har av den anledningen blivit mycket fokus på Lucas hittills.
Därför är det idag dags att berätta lite om vår andre stjärna där hemma.

Lion föddes mitt i sommaren, på USA:s nationaldag. Han hette först Kian i två dagar, men så kom jag till träningen och berättade det och alla tittade på mig som om jag var tokig.
Jag vet inte vem som till slut vågade säga ifrån, men kommentaren blev:
- Vadå, som bilen eller?

Kian, KIA, aah, fan också, det hade vi inte tänkt på varken Maria eller jag.
Så det blev till att börja leta nya namn, namnet skulle börja på L, det var väldigt viktigt för Maria. Eftersom Liam var upptaget av kusinen och sysslingen, så fick vi leta andra alternativ.
Maria ville ha Leighton, men det får vara nån måtta på det.
Han kan ju inte ha samma namn som Evertons vänsterback. Kommer aldrig på fråga, har gått på namntorsken en gång redan. Det händer aldrig igen.

Så det blev till slut ett mellanting mellan Liam och Leon, som blev Lion. Och från den dagen har han alltid varit Lion.
Kasper, som han också heter i passet, kommer från Kaspersson och det är Marias efternamn.
Både hon och hennes pappa har kallats för det och jag ville att Lion egentligen skulle heta det. Men det gick tydligen inte.

Lucas gosar lite med lillebror


Lion blev det i alla fall och han är nu som sagt snart 19 månader.
Lucas var väldigt duktig på att sova på nätterna, men han har glömt visa lillebror hur man gör.
Vi var alltid så glada och pigga när Lucas var mindre, han sov ju från åtta till åtta. Det var väl inga problem att ha barn, han var så nöjd i sin säng och även om han sov mellan oss ibland, så var det ofta jag fick gå upp först för att åka till träningen.
Med Lion, not so much.
Han vaknar och vaknar och vaknar. Så nu är vi bara glada, inte så pigga.
Men jag ska avsluta detta med att säga, vi är jätteglada och tacksamma över att inget av våra barn haft kolik eller andra sjukdomar. Detta är inget beklagande på något sätt, bara mitt sätt att berätta för er om mina upplevelser av familjelivet.
Det finns folk som har det betydligt värre och jag ska absolut inte låtsas som om vi har haft det supertufft. Men jämförelsevis med Lucas, så är det mindre sömn och mera frustration.

Nu när Lion börjar förstå mer och mer och kan uttrycka sig mer verbalt, så kommer nästa utmaning.
Han vill ju så gärna göra allt som brorsan gör. Lucas älskar att rita och att spela, titta på Youtube-klipp och leka med leksaker, men det måste vara Angry Birds.
Lion fattar ju inte riktigt ännu vad det är Lucas håller på med. Vad det är för grejer han kastar runt i huset, vilka dom lustiga figurerna är som han ritar på tusentals papper.
Men om Lucas gör det, då ska han minsann med göra det. Och det mina vänner, det skapar konflikter.
Lucas kan bli vansinnig när Lion för femte gången river ner hans bana, eller tar hans penna.
Han vet ju att Lion inte förstår, men han ser sin chans att knuffa till brorsan lite.
För det mesta går det bra, men ibland är det fullt krig och än så länge har inte lillbrorsan så mycket att sätta emot.

Lion 11 månader

Som alla småttingar, har även Lion en favoritperson i familjen, MAMMA!!
Maria kan knappt gå någonstans utan sin lille svans. Ett tag är det rätt trevligt, men sen antar jag att det blir ganska jobbigt, men vad vet jag. Han hoppar nästan ner på golvet, från min famn om Maria dyker upp. Lucas var inte lika mammig när han var liten, men nu är det bara pappa som gäller. Det är mysigt..
Givetvis beror detta antagligen på att jag dels är borta mycket på dagarna, men även att Maria har varit hemma med minstingen i hela hans liv.
Den 8 januari började han dock på dagis, förlåt förskolan, så vi får se om det blir någon skillnad.
Lillkillen 16 månader


I leksaksväg funkar det mesta, men han älskar att städa, så dammsugaren och sopborstarna är väldigt populära. Han har en egen liten dammsugare, men jag vet inte om den är lika kul som den riktiga.
Han gillar att leka jage och titt-ut, och han gillar när man kittlar honom.
Båda pojkarna älskar att bada, så det blir hela havet stormar när det är dags för det. Hela badrummet är blött från golv till tak. Däremot avskyr båda två att duscha av någon anledning, inte ens om dom får hålla duschslangen själva. Vatten i håret är ingenting våra killar gillar..

Nu vet ni lite mer om min lilla familj, i alla fall den minsta delen av den. I framtiden kommer du säkert få lära känna alla delar av familjen, både via bilder och berättelser.
För nu avslutar vi med denna sköna bilden från när killarna somnade tillsammans i mamma och pappas säng.
Ha en härlig dag!!


Grabbarna med Angry Birds-pyjamasar

7 kommentarer:

 1. Han är fullkomligt underbar familjen/släktens minsta prins!! Så charmig men ack så busig =)
  Trots sömnlösa nätter och en olycka som fick oss att nästan gå under skall ni vara otroligt stolta över era otroligt fina killar!
  Kärlek till er <3

  SvaraRadera
 2. Toppen inlägg Tobbe.
  Kul att se att du har två så underbara killar hemma.

  Kul att läsa om din familj.

  Hoppas hela familjen mår toppen.

  SvaraRadera
 3. Fin berättelse Tobbe :)

  Mycket läsvärd måste jag säga..:)

  SvaraRadera
 4. Vilka fina grabbar!!
  Kul att läsa din blogg!!
  Ha en fortsatt bra dag.
  Hälsningar Barbro

  SvaraRadera
 5. Vilka fina pojkar du har och så fint du berättar om dom. Verkligen roligt att läsa din blogg!

  SvaraRadera
 6. Hej Tobbe,

  Jag känner igen det där med att storebror sov hur bra som helst, men att lillebror inte sover alls. Mina pojkar (5 och 3) hade samma grej. En sak vi upptäckte ganska sent var att lillkillen hade ganska stora halsmandlar och att det kan påverka sömnen negativt då de inte får så mycket luft och snarkar. Vi skall försöka operera detta och jag har hört om flera som har haft liknande upplevelser. Kan vara värt att kolla upp, nattsömnen är ju guld värd!!!

  Hade precis för mig att du skrev nåt om att du var sugen på att läsa Buster för ett tag sedan, jag hittar inte det inlägget nu (eller så blandar jag ihop dig med nån annan... lite trött nu). Om du är intresserad så hittade jag en låda Bustertidningar, som jag gladeligen skänker dig. Jag har för mig att det är typ tre årgångar från mitten på 80talet och är så gott som komplett. Den som blir gladast om jag ger bort dem är min sambo ;-)
  Dra ett mail till joakim (at) henningsson.se om du är intresserad så ordnar vi det.

  //Jocke

  SvaraRadera