Först vill jag bara börja med att tacka alla er som skickat hälsningar och visat er omtanke efter Lucas olycka.
Det värmer oerhört och hela vår familj är tacksam för stödet vi fått.

För tre dagar sen kom vi hem från vår resa, semester, mardröm eller vad man nu ska kalla det.
Lucas mår numera väldigt bra, det är snarare så att vi får hålla tillbaka honom, för han är högt och lågt och klättrar överallt, trots att han vet att han inte får det.
Vi var på sjukhuset igår och plockade bort stygnen i huvudet, alla 26 st!!
Hans sår ser väldigt fint ut och läker bra, men det är fortfarande så att han måste vara försiktig.
Men samtidigt, det är som han själv säger:
- Men pappa, jag mår bra, jag är inte sjuk längre..Hur förklarar man för en snart 5 år gammal vilde att han inte borde/får leka som han brukar, när han mår bra och känner sig som han brukar göra..

Igår var farmor och mormor på besök och idag var det först kusin Neo med familj och sen moster Johanna och hennes kille Johan som hälsade på.
Presenter och fika hela dagen, kul och bra för Lucas och Lion, inte lika bra för pappa. Ha ha ha

Men nu efter allt som hänt, är det dags att börja träna igen. Inte med Blåvitt, vi börjar inte förrän 3 december, men väl på egen hand.


Jag är inget fysiskt fenomen, det har jag aldrig varit, inte när det gäller löpning i alla fall. 
När det kommer till styrketräning har jag mer att ge, jag är stark i gymmet.
Men när det kommer till fysträning är jag sjukt less på det, jag tycker det är så sjukt jävla tråkigt.
Det är jobbigt, tråkigt och ibland känns det sjukt onödigt.
Jag är för fan över 30, vad ska jag kunna utveckla mer i gymmet, varför ska jag hålla på med det, jag är ju stark. Det är väl bättre jag tränar fotboll.
 Men det är klart jag fattar att jag måste träna kondition och styrka också, för att hålla mig skadefri, för att behålla explosiviteten och kraften.
Därför har jag tänkt göra nåt helt annat under "semestern" i år. Pröva nåt nytt.

Idag träffade jag därför Richard, Nino och Alhaji. Tre sköna grabbar som är helt fantastisk kunniga inom fysträning, kost och allt som rör träning i allmänhet.

Jag vill påpeka att våra gubbar Fredrik, Rolle och Tim också är det, detta är ingen revolution eller protest mot deras jobb. Det är våra tränare och jag har fullt förtroende för dom. När den kollektiva träningen drar igång, är deras ord lag. 
Detta är mer för att få en nytändning och ett bredare synsätt vad gäller träning.
Allt jag gör med dessa tre killar, är utöver den träningen som IFK Göteborg vill att vi ska göra. 
Efter detta året, där det gick tyngre för mig än innan, vill jag göra allt för att hitta tillbaka till den formen och det spelet jag vet att jag har i mig.

Så imorgon är det träningstart igen, kanske lite nya övningar och lite ny fys. Det ska bli sjukt roligt, säkert jävligt tufft, men jag är peppad som satan. 

Jag vill passa på att fråga alla er som läser bloggen, vad vill ni att jag ska skriva om?
Ni förstår säkert att historier från omklädningsrummet är heliga, jag kommer kanske släppa några roliga grejer, men det som sägs där, stannar där.
Jag har som ambition att skriva om saker, som man kanske inte kan läsa om på sportsidorna, mina intressen och det vardagliga livet.
Jag vill samtidigt tillgodose era behov, skriva om sådant ni vill veta. 

En gång i veckan kommer jag därför välja ett ämne, som en av er föreslagit och skriva om det.
Det kan vara allt från fotboll till mat, från musik till TV-serier. Inget ämne är tabu, eller jo, vissa är det, men jag kommer välja med omsorg.
Hoppas detta är något ni uppskattar, jag väntar ivrigt på era förslag..
Jag kommer anteckna alla förslag och skriver jag inte om just det du vill nästa vecka, så kan det mycket väl dyka upp senare. 

Ha det gött allihop


15 kommentarer:

 1. Din relation till Blåvitt genom åren i häcken Dif s-land skulle vara intressant!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det skulle vara intressant att få lite insider information om "gubbarna" i laget. Alltså vem som alltid drar de sämsta skämten, vem som håller upp dörren till vem, vem som alltid e sist kvar på träningarna, vem som alltid försöker smita undan lite, vem som skryter mest, vem som i smyg gillar boybands, vem som bor i det flådigaste boendet, vem som har konstigast uttryck för sig och isf vad, vem som viker ihop sina kläder i en prydlig liten hög och vem som inte alls gör det och så vidare... :P

  Kuuul att du börjat blogga förresten... Hemskt bara att behöva läsa det första inlägget om er semester! Det gick rysningar utmed hela ryggraden när jag läste det du skrivit! Skönt att läsa att han piggnat på sig! Håller en tumme på att ni får ha det bäst framöver!!

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilja veta lite mer om hur du upplevde tiden i England, men det kan komma senare. Framförallt vill jag ha en fortsättning på den story du byggde upp nu.. träningen på egen hand..

  SvaraRadera
 4. Utan att tro jag är en stallker så skulle jag villa veta mer om dig inte fotbollspelaren utan hur du är utan för planen. Å sedan hur vill du att Blåvitt ska spela 2013 och vad behövs göras för att nå toppen och med vilka spelare och spelsystem.

  SvaraRadera
 5. Tjena Tobbe!

  Det skulle vara intressant att veta lite kring de klubbar som varit intresserade av dig, hur nära det var att du gick dit, varför du gick eller inte gick dit. Dina val i karriären helt enkelt!

  Tack för att du börjar blogga! Du ligger som bokmärke redan ;)

  Lycka till med allt!

  /Niclas

  SvaraRadera
 6. Jag skulle tycka det vore intressant hur du resonerar kring kost och träning. Gärna berätta vad/hur du tränar nu på egen hand och även hur träningsupplägget ser ut när ni börjar träna med Blåvitt igen i december.
  Även vad du tycker om den LÅNGA svenska försäsongen, tror du det skulle
  funka om svenska lag gjorde som t.ex. de italienska och kör hårt en månad innan?
  Till sist, jäkligt kul att du börjat blogga och stort lycka till med fotbollen i fortsättningen
  Mvh
  Marcus Hjalmarsson

  SvaraRadera
 7. Hej Tobbe,

  vi Blåvitt-supporters har ju en ganska knasig självdistans, vägrar att inse att fotbollskartan har ritats om och att IFK fortfarande är #1 i Europa.

  Jag skulle vilja läsa om dina tankar om framtiden för Blåvitt, vad du tror att klubben är om tio år, realistiskt såsom visionärt. Kanske jättetöntigt akademiskt nu, men kanske om du skulle göra en SWOT-analys på Blåvitts framtid så skulle detta vara intressant läsning.
  I detta ingår även krav ifrån supporters och krav på supporters till klubben, kan supportrar kräva att säsongsmålen alltid uppfylls och när går supportrar över gränsen (t.ex. Lex Skatås tidigare i år)?

  SvaraRadera
 8. Har du sett att det finns en FIFA serie om dig? :)
  Den borde du kolla in!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iGjNTQBu6l8

  SvaraRadera
 9. Tror du uppfyllde någon av min morfars önskningar här i livet haha. Barnbarn till Ulf och Laila som du träffade i Egypten.

  Mormor berättade allt om vad som hände, och fick rysningar och nära till tårar. Det var rörande att höra, verkligen. Hoppas han återhämtar sig snart till det normala.

  SvaraRadera
 10. Tja,

  Damn 26?! stygn...det e en rätt stor operation! Återigen...gött att allt slutade så bra! Han har ju iallafall fått en trendig frisyr verkar det som...halva gbg går ju runt med så, rakat på sidorna :)


  Du kan la skriva lite om tänkbara nyförvärv.....och hur infekterat det var/blev eller inte var när Sella inte fick vara kvar?

  Återigen tack för en bra blogg...ha det gött

  SvaraRadera
 11. hej , sjukt kul att du skaffat blogg :)

  hat alltid sett upp till dig och tycker du är en fantastisk fotbolls spelare.

  själv är jag också fotbollsspelare och undrar om du skulle kunna ge tips på att få bra självförtroende?

  ha de bäst !

  SvaraRadera
 12. Skriv om ditt supporterskap till Liverpool. Hur du följer dom och om vad du har för tankar kring klubbens nysatsning.

  Mvh
  Anders

  SvaraRadera
 13. Vad tycker Lucas om sin nya frisyr då? :)

  SvaraRadera
 14. Grymt kul att du har börjat blogga! Gött att höra att det efter omständigheterna gick väl för grabben. Inte så noga vad du skriver bara det rör sig om Blåvitt och Pool... :)

  SvaraRadera